Satudarah-verdachten Bredase moord vrij

De officier van justitie in Breda stelt vrijdag vijf Satudarah-leden die dinsdag waren opgepakt voor de moord op Rudi Schouten op vrije voeten. Dat zegt hun advocaat Erik Thomas tegen Crimesite. De vijf hadden morgen moeten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris om in voorlopige hechtenis te gaan.

Probleem

De politie heeft de mannen drie dagen verhoord maar volgens Erik Thomas zijn ze ‘geen grote praters’. De verdenking tegen hen was mede plegen van moord op Schouten. Er zijn getuigenverklaringen van mensen die zeggen dat de vier ten tijde van het ombrengen van Schouten samen in het winkelcentrum waren. De broer van Schouten heeft gezegd dat zijn broer Rudi had afgesproken met iemand van Satudarah om een ‘probleem’ uit te praten. Hij zegt ook dat er meerdere personen betrokken waren bij de moord c.q. doodslag.

Bewijs

Vier Satudarah-verdachten werden met inzet van arrestatieteams opgehaald, de vijfde meldde zich zelf. Advocaat Thomas: ‘Wat was nu de reden om hen deze week plotseling met arrestatieteams aan te houden? Het onderzoek loopt al vanaf april. Kennelijk ziet de officier van justitie toch niet zo veel bewijs.’

De mannen blijven nog wel verdacht. Er zijn bij de invallen van dinsdag ook vuurwapens gevonden. Vrijdag staat de hoofdverdachte Pearl S. voor de rechtbank in Breda, die moet besluiten over de verlenging van zijn voorlopige hechtenis.