Slachtoffer van dichtbij door het hoofd geschoten (UPDATE2)

Tijdens een zitting voor de rechtbank van Amsterdam is gebleken dat de 23-jarige Amsterdammer die in maart in Amsterdam-Oost om het leven kwam van dichtbij met een Glock-pistool door zijn hoofd werd geschoten, aldus AT5.

Woning

Er staan vier mannen terecht. Het zijn bekenden van elkaar: de 22-jarige Xavier F., de 24-jarige Shaquille L., de 23-jarige Daniël S, als de 24-jarige Roell G.. Omdat het Openbaar Ministerie zegt nog niet precies te kunnen reconstrueren wat er is gebeurd worden ze er nu alle vier van verdacht de schutter te zijn geweest. De schietpartij vond plaats op 14 maart in een woning aan de Lorentzlaan. Daniël S. en Roell G. zitten niet in voorlopige hechtenis. Die laatste zegt al weg te zijn geweest voordat het schot viel.

Niet duidelijk is of er sprake was van opzet (of voorbedachte rade). Het zou kunnen dat de schutter dacht dat het wapen niet geladen was. In dat geval wordt de verdenking dood door schuld.

Spelen

Het Parool schrijft dat de groep mogelijk aan het spelen was met het wapen. Volgens de advocaat van een verdachte is op een filmpje te zien dat één van de jongens de trekker van het wapen overhaalt zonder dat er een kogel afgaat. Volgens de advocaat maakt dat duidelijk dat de jongens ervan uitgingen dat het wapen geheel ongeladen was.

In de woning is zowel cocaïne als MDMA gevonden. In hoeverre de verdachten onder invloed waren van drank of drugs wordt onderzocht.

De inhoudelijke behandeling van de zaak is pas later dit jaar.