Stekende Pool is vrouwenhater

Lukasz S. (foto), die 28 februari Corrie van den Brink doodstak op de Croeselaan in Utrecht, houdt er volgens het AD extreme denkbeelden op na. Op zijn Facebook-pagina geeft hij blijk van nazi-sympathieën en vrouwenhaat. De 31-jarige Pool is lid van een extreme stroming binnen de Pinkstergemeente. 

Lukasz S. heeft een hekel aan feministen, die volgens hem verkracht mogen worden. Hij dweept met zijn nazi-voorvaderen en zijn ‘zuivere bloed’. Ook heeft hij een fascinatie voor het omstreden IJzeren Kruis (een oude Duitse militaire onderscheiding).

Linkse vrouwen

Het AD sprak me enkele Facebook-vrienden van S., zoals de Amerikaan Daniel Granado. De twee deelden een grote haat voor liberale, linkse vrouwen. Beiden zijn ervan overtuigd dat deze vrouwen ingaan tegen Gods wil, bijvoorbeeld omdat ze voorstanders zijn van abortus. ‘Hij haat feministen. In zijn ogen zijn dat moordenaars’ aldus Granado.

Onduidelijk

Vooralsnog is onduidelijk wat S. in Utrecht deed en waarom hij een mes bij zich droeg. Hij had geen vaste woon- of verblijfplaats en reisde regelmatig tussen Polen, Finland, Zweden, Duitsland en Nederland. Hij deed dat omdat de oorspronkelijke inwoners van deze landen in zijn ogen superieur zijn en het beste dna hebben, net als hij. S. draagt een grote tatoeage met de tekst Scandinavian DNA II op zijn arm (zie foto).

Corrie van den Brink laat twee jonge kinderen en een man na.

Meer in het AD.