Surinaamse drugsverdachte nog niet uitgeleverd (UPDATE)

Een rechter in Suriname wil meer weten over de gezondheidstoestand van cocaïne-verdachte Radj O.. De Nederlandse rechtbank besloot in mei dat O. kan worden uitgeleverd naar Suriname in verband met de verdenking van betrokkenheid bij 488 kilo cocaïne die vorig jaar op zijn terrein in het district Saramacca werd gevonden.

Starnieuws was bij een zitting maandag in Paramaribo. O. werd in december vorig jaar opgepakt in Nederland maar is nog niet uitgeleverd. De laatste informatie over zijn gezondheidstoestand dateert van april van dit jaar. De rechter wil nu een actuele medische verklaring over O. zien voordat er een besluit kan worden genomen om O. al dan niet in Nederland te horen.

De advocaat van O. voerde aan dat het voor O. niet mogelijk is te reizen gezien zijn gezondheidstoestand. O. is in Suriname getuige in het onderzoek naar cocaïnesmokkel met een half-duikboot die in Suriname is gevonden.

De officier van justitieeiste 18 jaar cel tegen de piloten Harti L. en Dionathan M. voor deelname aan een criminele organisatie en het invoeren van 488 kilo cocaïne.

Op 6 januari gaat de zaak tegen O. verder.