Tweede vrachtschip met 4,5 ton cocaïne: tussen de koeien (VIDEO)

Nadat er eerder deze maand een vrachtschip met aan boord 4,5 ton cocaïne op de Atlantische Oceaan werd onderschept is afgelopen week op 100 kilometer ten zuidwesten van de Canarische Eilanden opnieuw 4.500 kilo cocaïne gevonden op een vrachtschip. Het gaat om de Orion V, die voer onder Togolese vlag. Aan boord was vee dat op weg was van Colombia naar een haven in het Midden-Oosten, aldus de Spaanse politie.

Negen nationaliteiten

De 28 bemanningsleden van het vrachtschip, van negen verschillende nationaliteiten, zijn gearresteerd. Het zijn tien Tanzaniaanse burgers, vijf Syriërs, vier Kenianen, twee Ecuadorianen, twee Panamezen, twee Colombianen, een Dominicaan, een Nepalees en een Nicaraguaan.

Het schip ligt voor onderzoek aan de kade van de haven van Las Palmas. De Amerikaanse DEA, en onder meer de Togolese autoriteiten, werkten mee aan de operatie. Het eerder onderschepte vrachtschip voer ook onder Togolese vlag.

Curaçao

Het schip was al langere tijd voorwerp van onderzoek door de Spaanse autoriteiten omdat de politie vermoedde dat er cocaïne werd veroverd in schepen met koeien van uit Zuid-Amerika naar Curaçao, Libië, Angola, Saoedi-Arabië, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, Hong Kong, Irak, Israël, Jordanië, Libanon, Libië, Macao, Koeweit en Qatar.