Veel schade na nachtelijke explosie in Schiedam

Veel schade na nachtelijke explosie in Schiedam

In Schiedam heeft in de nacht van woensdag op donderdag een ontploffing plaatsgevonden bij een huis. Daarbij raakte niemand gewond. De schade is groot. Het zou om de woning gaan van een persoon uit het criminele milieu. De oorzaak van de ontploffing is niet bekend.

Beeld: de schade na de explosie aan de Heelmeesterstraat in Schiedam.

Explosie

De explosie in Schiedam vond rond 03.00 plaats, meldt de politie in een bericht, bij een woning aan de Heelmeesterstraat. Daarbij is niemand gewond geraakt. De politie deed naar aanleiding van de explosie onderzoek. Ze verzamelt camerabeelden en stelt sporen veilig.

Een betrouwbare bron laat weten dat de schade is ontstaan aan het huis van een bekende crimineel die in de straat woont en die op dit moment in verband met een drugszaak in de gevangenis zit. Het zou gaan om de Schiedamse crimineel René F..

Schade

Volgens de regionale omroep Rijnmond was er een persoon thuis toen de ontploffing plaatsvond. Die bleef ongedeerd. De schade aan de gevel is groot. Een deel van de pui werd eruit geslagen. Ook is te zien dat er binnen veel schade moet zijn.

Afwachten

Een buurvrouw vertelt aan omroep Rijnmond dat er na de explosie veel mensen op straat waren. ‘Wij begrepen dat de ketel was ontploft. Maar ja, je weet op zo’n moment niet wat er is, dus het is afwachten. Ik denk aan mijn buurvrouw, vind het verschrikkelijk voor haar.’