Verdachte doodsteken drillrapper Jay-Ronne Grootfaam komt vrij

Yammaney A. (21), één van de twee verdachten van het doodsteken van drillrapper Jay-Ronne Grootfaam, komt vrijdag vrij. Tegen hem eiste het Openbaar Ministerie vorige week nog twaalf jaar cel. Dat meldt het Parool.

De rechtbank doet op 8 maart uitspraak, maar zal hem niet tot een hoge straf veroordelen voor het doodsteken van Grootfaam. A. staat samen met Alexio F. (19) terecht voor het doden van Grootfaam. Tegen F. werd acht jaar cel en tbs geëist. Hij blijft nog wel vastzitten.

De vrijspraak van Yammaney A. is opmerkelijk na een eis van twaalf jaar. Een psycholoog vond het recidivegevaar bij hem groot. Volgens justitie stak Alexio F. Grootfaam in september 2019 dood om te voorkomen dat die zijn vriend Yammaney A. zou ombrengen.

Verdachten en slachtoffer behoorden tot rivaliserende drillrapgroepen uit Amsterdam-Zuidoost. Ze daagden elkaar uit in filmpjes op internet waarin beledigingen en bedreigingen over en weer vlogen. Grootfaam hoorde bij de groep FOG uit Venserpolder, de verdachten horen bij KSB uit Kraaiennest.