Verdachte moord nogmaals voor rechter

John B. (53) – die eerder vrijuit ging voor opdracht geven voor de moord in 2012 op de Venlose Tanja Gurskaja – moet opnieuw voor de rechtbank verschijnen. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag in hoger beroep bepaald.

Getuige

De rechtbank in Roermond vorig jaar verklaarde zaak tegen B. niet-ontvankelijk omdat het OM een fout had gemaakt in de vervolging maar het hof is het daarmee echter niet eens. De rechtbank oordeelde dat John B. geen eerlijk proces kon krijgen omdat de officier van justitie een cruciale getuige had laten horen, zonder dat daar een advocaat bij was, terwijl dat wel was afgesproken. Maar het gerechtshof stelt nu dat de officier van justitie handelde met goedkeuren van de rechter-commissaris.

Drugsmilieu

De zaak moet nu nogmaals worden behandeld, wanneer precies is nog niet helder. John B. is op vrije voeten, hij zat 6,5 maanden vast om de verdenking. Gurskaja is doodgeschoten voor haar huis in Venlo, haar man zou een conflict in het drugsmilieu hebben gehad. Een Let wordt in Letland samen met een medeverdachte vervolgd. B. heeft een veroordeling voor wietteelt op zijn naam.