‘Verdachte zaak Orlando gaf geen hulp’

De 27-jarige man die verdacht was van betrokkenheid bij de dood van Orlando Boldewijn heeft bij de politie verklaard dat hij de jongen (17) bij zijn boot in het water van een vijver in Den Haag-Ypenburg heeft gezien maar geen hulp aanbood. Dat schrijft De Telegraaf.

Grindr

Roy B. werd enige tijd geleden aangehouden maar recent op vrije voeten gesteld. De krant schrijft nu dat een oom van Orlando Boldewijn zegt dat B. tegen de politie heeft verteld dat hij Orlando vanuit het water hoorde roepen, maar dat hij niets deed en geen alarm sloeg.

Orlando en Roy B. hadden op zondagavond 18 februari een afspraak gemaakt via de homo-datingapp Grindr. De jongen kwam naar het zelfgebouwde visbootje van de Hagenaar B..

Roepen

Uit getuigenverklaringen en camerabeelden zou blijken dat Orlando B. rond middernacht weer aan de wal is gezet. Orlando Boldewijn had geen geld om naar huis in Rotterdam te komen en is gaan zoeken naar een wifi-punt.

Nadat B. enige tijd geslapen had zou hij Boldewijn hebben horen roepen. De jongen zou in het water hebben gelegen. Hoe Orlando om het leven is gekomen is nog onbekend.

Acht dagen later werd het levenloze lichaam van Orlando gevonden bij een eilandje in de plas, bij een vaste visplek van Roy B..

B. wordt nu volgens De Telegraaf alleen verdacht van het ‘in hulpeloze toestand achterlaten van Boldewijn’.