Vier vuurwapens gevonden in Rotterdamse singel (VIDEO)

Duikers van de Koninklijke Marine hebben dinsdag vier vuurwapens uit het water van de Essenburgsingel gehaald. Daar was gezocht naar sporen van de dodelijke schietpartij waarbij de 39-jarige René Francis Paul, van het eiland Dominica, om het leven kwam.

Tengere mannen

Het rechercheteam onderzoekt nog of deze vuurwapens iets met het incident te maken hebben. Er is in augustus ook in deze singel gezocht naar vuurwapens na een wilde schietpartij in juni.

Na de schietpartij op Paul, aan de Burgemeester Meineszlaan, vluchtten de daders richting de Vierambachtsstraat en via de Andrien Mildersstraat gingen ze richting de Essenburgstraat. De vermoedelijke daders zijn twee tengere donkergetinte mannen, ze zijn zo’n 1.70 m lang, en één zou zijn gezicht bedekt hebben.

Drugshandel?

Paul werkte in het transport op Sint Maarten. Hij was een populaire man, mensen kenden hem als “Kobie”. Volgens de politie kan het de daders te doen zijn geweest om het geld dat Paul bij zich had om in Nederland een vrachtwagen te kopen. Het kan ook zijn dat het te maken heeft met mogelijke drugshandel, waarmee zijn gastheer waarbij hij logeerde zich bezighield. Er zijn geen aanwijzingen dat René Francis Paul hierbij betrokken was. Mogelijk was hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek.