Voor 19,3 miljoen euro aan gestolen iPhones en iPads bij inval in Woerden

Voor 19,3 miljoen euro aan gestolen iPhones en iPads bij inval in Woerden

De politie-inval van zondagavond aan het Kattegat in Woerden heeft geleid tot een grote vangst van gestolen iPhones en iPads. De politie meldt vrijdag dat er voor 19,3 miljoen euro aan iPhones en iPads werd gestolen bij een bedrijf op Schiphol.

Op zondagavond 7 januari rond 21.00 reed een vrachtauto met oplegger een loods binnen aan het Kattegat in Woerden. De vracht, een grote lading iPhones en iPads, werd eerder op de avond rond 20.00 gestolen bij een bedrijf op Schiphol.

Inval

Toen de vrachtauto met trailer de loods eenmaal had bereikt, viel de politie met een arrestatieteam de loods binnen. Vier verdachten werden opgepakt. Een vijfde verdachte sloeg op de vlucht en verstopte zich in een sloot bij een weiland langs de A12. Met inzet van de politiehelikopter kon deze verdachte ook door het arrestatieteam worden aangehouden.

Langer vast

Uit onderzoek blijkt dat er voor 19,3 miljoen euro aan iPhones en iPads was gestolen. Hoe de diefstal bij het bedrijf op Schiphol heeft plaatsgevonden en wat de rollen van de aangehouden verdachten zijn, wordt op dit moment door de recherche onderzocht. De vijf verdachten tussen de 23 en 43 jaar zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven langer in voorarrest.