‘Weduwe A73-moord was in Berghem’

Bij de aanslag in het Brabantse Berghem afgelopen zaterdag was Bianca van der H. aanwezig, de weduwe van Hans van Geenen, die in 2008 werd geliquideerd op de A73. Dat meldt een bron aan Crimesite. Vorig jaar werd er een mislukte aanslag op Bianca van der H. gepleegd.

Bij de aanslag zaterdag in het zalencentrum raakte Mandy van der S., een kennis van Bianca gewond. Ze is inmiddels van de intensive care af, laat haar moeder op Facebook weten.

 

A73

Bianca van der H. was getrouwd met wiethandelaar Hans van Geenen, toen die in 2008 op geruchtmakende wijze werd geliquideerd op de  A73. Na een bezoek aan een casino werd hij rijdend op de snelweg onder vuur genomen met een automatisch wapen. Hij wist nog 112 te bellen maar overleed even later aan zijn verwondingen.

Peilzender

Voor de moord werden twee leden van een kamperfamilie uit Oss vervolgd. Martien R. en zijn neef Toon R. werden aanvankelijk veroordeeld tot 23 en 20 jaar cel voor de moord op Hans van Geenen (foto rechts). Maar in hoger beroep werden ze vrijgesproken. Het hof achtte bewezen dat de twee de peilzender hadden gekocht die onder de auto van Hans van Geenen werd gevonden, maar niet dat ze hem er ook onder hadden geplakt.

Weduwe

Hans van Geenen liet een vrouw en kind achter. Zijn weduwe, Bianca van der H. werd vorig jaar om onduidelijke redenen onder schot genomen bij haar woning in Oss. Iemand boekte zogenaamd een les bij haar rijschool, waarna ze hem binnen liet. De man begon toen ineens te schieten. Na het eerste schot, dat doel miste, viel het magazijn uit het wapen. Dat werd Bianca’s redding. De dader nam de benen en werd nooit gevonden.

Reactie

De politie in Den Bosch, die het onderzoek leidt, wil geen antwoord geven op de vraag van Crimesite, of Bianca van der H. het daadwerkelijke doelwit was. Maar volgens een woordvoerder worden alle opties onderzocht, waaronder dat er mogelijk sprake is van een persoonsverwisseling. Een rechercheteam van 25 mensen werkt aan de zaak. Bianca van der H. reageert niet op vragen van Crimesite maar laat aan collega misdaadjournalist Hendrik-Jan Korterink weten dat zij ervan uit gaat dat de aanslag niet voor haar bedoeld was. Ze is nog niet gehoord door de recherche.

Zie ook:

De pijnlijke mislukking van de A73-zaak

‘Het ondoordringbare kamper-milieu’

Hoge Raad houdt arrest A73-moord in stand (UPDATE)

OM in cassatie in A73 moordzaak

Vrijspraak A73-moordzaak (UPDATE)