Weer veroordeling Ajax-fans

In de “Ajax-zaak” heeft de rechtbank van Amsterdam dinsdag vijf mensen veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie die in drugs handelde. Daan van der E. en Tamara F.  kregen respectievelijk vijf en vier jaar gevangenisstraf.

Drugsdelicten

De rechtbank acht bewezen dat zij anderhalf jaar lang feitelijk leiding gaven aan de organisatie en zelf xtc en amfetamine in hun woning in België (foto) produceerden. Van der E. is het verleden al meer veroordeeld voor drugshandel en vuurwapenbezit. De rechtbank houdt ook rekening met het feit dat de twee eerder, in juni 2012, door de rechtbank ook zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen voor drugsdelicten. Hoewel het hoger beroep in deze zaak nog loopt en er formeel geen sprake is van recidive, weegt het feit dat zij direct na schorsing van hun voorarrest weer in drugs gingen handelen, mee in de strafmaat.

Taakstraf

Een derde verdachte, die als hun plaatsvervanger fungeerde, zelf ook drugsdeals sloot en koeriers aanstuurde, is door de rechtbank veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. De overige twee verdachten krijgen lagere straffen. Zij hebben al bijna een jaar vastgezeten en de rechtbank acht het niet goed hen weer in detentie te doen belanden en legt hen een gevangenisstraf op die gelijk is aan hun voorarrest en een taakstraf van 150 uur.