‘DNA-spoor aanslag advocaat erg onbetrouwbaar’

Het dna-spoor op de enige kogelhuls die is gevonden na de aanslag op toenmalig advocaat Marcel Senders is erg onbetrouwbaar. Het spoor is ongeschikt voor vergelijkend onderzoek. Dat heeft een deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) maandagmorgen in de rechtszaak tegen drie mannen die worden verdacht van de poging tot moord.

Aanslag

Senders werd op donderdagochtend 21 februari 2013 in Waalre in zijn auto van dichtbij beschoten door een fietser. Hij raakte lichtgewond door rondvliegend glas. Niet veel later werd er ook brand gesticht bij advocatenbureau Custos in Waalre waar Senders werkzaam was.

Onderzoek door The Maastricht Forensic Institute (TMFI) naar het dna op de kogelhuls wees eerder wel in de richting van hoofdverdachte Patrick de J. (29) uit Mierlo. Op een fiets die na de aanslag werd gevonden werd duidelijk dna-materiaal van De J. aangetroffen.

Streng beveiligd

Na de aanslag op Senders en de brandstichting is hij maandenlang streng beveiligd. Begin 2014 is hij gestopt als advocaat. In een andere zaak wordt S. verdacht van faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Daarvoor heeft hij in 2012 al korte tijd vastgezeten.

Lees ook:

Beloning na schietpartij advocaat Waalre

Advocatenkantoor Waalre ook beveiligd

Arrestaties schietpartij advocaat Waalre 

Beschoten advocaat kent verdachten niet

Advocaat bedreigd door vastgoedman