Informant “Paul” sprak met tv-programma (VIDEO)

‘Met medeweten van de inlichtingendienst (TCI) van de politie komt cocaïne in Nederland op de criminele markt’. De criminele informant “Paul” heeft aan 1Vandaag telefonisch bevestigd wat zijn advocaat in de rechtszaal tijdens het proces over corruptie bij de Douane al vertelde.

Tijdens het proces lekten geluidsopnames uit van gesprekken die Paul had opgenomen met de in de Doussie-zaak van corruptie verdachte douanier Gerrit G.. Hij was naar Nederland gekomen om te spreken over schulden die de verdachten in de zaak nog aan zijn groep zouden moeten betalen: zo’n 21 miljoen euro.

“Paul” is een Amsterdamse drugscrimineel die woont in Colombia. Hij zegt gelieerd te zijn aan een groep drugscriminelen uit Medellin. Hij verdient aan cocaïne export en geeft tegelijk tips aan de politie. Het Openbaar Ministerie ontkent met klem dat er drugs zijn doorgelaten.

Maandag wordt Mustafa B. gehoord in de rechtbank van Rotterdam. Hij kreeg de geluidsopnamen van Paul en overhandigde die aan de recherche in Rotterdam.