Tien jaar cel geëist voor aanslag advocaat

Tegen de drie mannen die worden beschuldigd van betrokkenheid bij de aanslag op voormalig advocaat Marcel Senders is ieder 10 jaar cel geëist door het Openbaar Ministerie (OM).

Schutter

Senders werd op donderdagochtend 21 februari 2013 in Waalre in zijn auto van dichtbij beschoten door een fietser. Hij raakte lichtgewond door rondvliegend glas. Volgens de officier van justitie is de aanslag uitgevoerd door Patrick de J. (29) uit Mierlo. Zijn dna werd aangetroffen op een fiets die vermoedelijk door de schutter in de buurt in het water is gedumpt.

Aanklaagster Karin Gerritsen denkt de betrokkenheid van de medeverdachten te kunnen bewijzen aangezien voor de aanslag hun auto’s zeker tien keer in de buurt van de plek van de aanslag zijn gesignaleerd . Het oordeel van de aanklaagster is dat de drie verdachten wekenlang samen uitgebreid de liquidatiepoging hebben voorbereid.

Motief

Het motief voor de aanslag is onduidelijk. De opdrachtgever is niet gevonden en er is geen verband tussen Senders en de verdachten, ze kennen elkaar niet. De aanklaagster concludeert: ‘Iemand heeft opdracht gegeven om Marcel Senders te vermoorden.’ De verdachten ontkennen dat ze betrokken zijn geweest bij de aanslag.

Het vermoeden bestaat dat er een verband is met de moord op de Eindhovense crimineel Aran de Jong, maar daar ging de officier van justitie vrijdag verder niet op in.

Beveiligd

Na de aanslag op het leven van Senders is er niet veel later brand gesticht bij advocatenbureau Custos in Waalre waar Senders werkzaam was. Hierna is hij maandenlang streng beveiligd. Begin 2014 is hij gestopt als advocaat. In een andere zaak wordt Senders verdacht van faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Daarvoor heeft hij in 2012 al korte tijd vastgezeten.

De rechtbank doet op 14 november uitspraak in de zaak.

Lees ook:

‘DNA-spoor aanslag advocaat erg onbetrouwbaar’

Beloning na schietpartij advocaat Waalre

Advocatenkantoor Waalre ook beveiligd

Arrestaties schietpartij advocaat Waalre 

Beschoten advocaat kent verdachten niet

Advocaat bedreigd door vastgoedman