Aanhoudingen in groot wapenonderzoek (UPDATE2 VIDEO)

Eén van de verdachten die is opgepakt in het grote onderzoek naar vuurwapens is de 36-jarige Saied H.. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. H. is eerder veroordeeld voor onder andere drugs- en wapenhandel. Bij hem thuis in Meppel werd een inval gedaan. De politie deed donderdagochtend ook invallen in Hoofddorp, Hillegom en Breukelen. Er zijn totaal vier verdachten aangehouden in een langlopend onderzoek van de politie-eenheid Noord-Holland naar een wapenvondst in Hoofddorp.

Garagebox

Daar werden in de wijk Graan voor Visch in maart 2019 in een garagebox automatische vuurwapens aangetroffen. Dat was de start van een uitgebreid recherche-onderzoek. Eerder zijn in deze zaak al twee verdachten aangehouden. Naast vuurwapens werden er ook handgranaten gevonden.

Er zijn in Hoofddorp ook kentekens gevonden en donkere kleding. Dat soort kleding wordt doorgaans gebruikt door plofkrakers of mensen die liquidaties uitvoeren.

Maggiora

Saied H. werd in augustus 2017 veroordeeld in de “Maggiora”-zaak tot 8 jaar cel voor onder meer cocaïnesmokkel, productie van speed en wapenbezit. Saied H. kwam eind vorig jaar onder voorwaarden vrij. H. was hoofdverdachte in dat onderzoek dat begon op basis van informatie die in de loop van 2013 en 2014 binnenkwam bij de politie.

Het onderzoek kwam in een stroomversnelling toen in 2015 bleek dat er in de woning van H. was geschoten. Eén van de verdachten legde belastende verklaringen over de anderen af. Het Openbaar Ministerie bleek te hebben verzwegen dat er afspraken met deze verdachte waren gemaakt.