Arrestatie voor liquidatie Ranko Scekic

De politie heeft vorige week een verdachte opgepakt voor de liquidatie van Ranko Scekic (foto) die op 22 juni 2016 werd doodgeschoten in Utrecht Overvecht.  De verdachte zou betrokken zijn geweest bij de uitvoering van de moord. Justitie denkt dat de criminele organisatie van Ridouan Taghi en Saïd Razzouki achter de liquidatie van Scekic zit.

Ranko Scekic werd geliquideerd in de week dat hij zou getuigen in de zaak 26Koper. In die zaak werden onlangs in hoger beroep 5 verdachten veroordeeld tot celstraffen tot 14,5 jaar voor het voorbereiden van liquidaties. De verdachten hadden ook heimelijk beelden gemaakt van Ranko Scekic, zo bleek uit het onderzoek naar de groep verdachten.

Levi B.

Een van de veroordeelden in de 26 Koper-zaak is Levi B. Hij kreeg een celstraf van 13 jaar en 6 maanden, maar was op vrije voeten. Een rechercheur zag B.toevallig lopen in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht en kon hem laten arresteren.

De arrestatie van de verdachte voor de moord op Ranko Scekic wordt gemeld door De Telegraaf.

Ridouan Taghi en Saïd Razzouki staan op de Nationale Opsporingslijst. Voor elk is een beloning uitgeloofd van 100.000 euro voor de tip die zorgt voor hun aanhouding.