DNA-bewijs tegen verdachte drugsmoord Enschede

Het DNA van Dennis B. is gevonden op hulzen van de kogels waarmee de Enschedese Syriër Shadi Saker is vermoord. Saker werd in januari dood gevonden in zijn auto met zijn voet op het gaspedaal. Waarschijnlijk probeerde hij te vluchten. Dat bleek tijdens de rechtszaak.

Saker dealde in drugs aan plaatselijke verslaafden. Hij werd kort voor zijn dood benaderd door twee Enschedese junks, met het verzoek gratis drugs te leveren. De twee belden verschillende dealers met het verhaal dat ze drugs nodig hadden, maar geen geld om te betalen, meldt RTV Oost.

Beitel

Dennis B. en zijn vriendin Mukaddes O. kregen Saker zo ver dat hij hun kant op reed. Vervolgens is er ruzie ontstaan over de betaling en heeft Dennis B. volgens het Openbaar Ministerie geschoten. Het wapen gooide hij daarna in het water. De dakloze Mukaddes O. zegt onder dwang mee te zijn gegaan met Dennis B. die haar met een beitel zou hebben bedreigd.

Prostitutie

Volgens RTV Oost werkt ze als prostituee in Amsterdam en is ze daar opgehaald door de politie om bij de rechtszitting aanwezig te kunnen zijn. Ze mag het proces in vrijheid afwachten. Hoofdverdachte Dennis B. zwijgt bij de politie en tijdens de rechtszaak, tot frustratie van de nabestaanden van Saker. ‘Wij hebben zoveel vragen en krijgen daarom geen rust in ons hoofd’, vertelden ze aan RTV Oost.

Zie ook:

Aanhouding voor dodelijke schietpartij Enschede

Vrouw vast in zaak van dode man Enschede

Politie valt beschoten woning Enschede binnen