‘Dood Walter Bouterse heeft te maken met verdwenen wapens opa Desi’

De zelfdoding van Walter Bouterse vorige week zou te maken hebben met een partij verdwenen wapens uit de woning van zijn opa Desi Bouterse. Dat schrijven Surinaamse media op basis van een column in Starnieuws.

Er bestaat weinig twijfel over het feit dat Walter, kleinzoon van voormalig president Desi Bouterse, zichzelf van het leven heeft beroofd. Camerabeelden rond het tijdstip van overlijden laten geen verdachten zien. Zijn lichaam werd gevonden op bed met één schotwond. Walter bleek enkele anderen geappt te hebben, waarbij hij de uren aftelde, zonder te zeggen wat er zou gebeuren bij uur 0.

Geldbedrag

Een dag na de zelfdoding werd er aangifte gedaan van diefstal van wapens en munitie uit de wapenkamer van de woning van voormalig president Desi Bouterse. De tientallen zware wapens zouden al geruime tijd voor de aangifte zijn verdwenen. Volgens Starnieuws is het ‘een publiek geheim dat de dood van Walter ook te maken heeft met de verdwijning van de wapens en munitie.’ In de woning van Walter Bouterse werd een flink geldbedrag gevonden.

Doorverkocht

Onderzoek moet uitwijzen of de verdwenen wapens uit de woning van Desi Bouterse zijn doorverkocht. President Chan Santokhi heeft een grondig onderzoek aangekondigd dat onder leiding staat van de militaire politie.

Walter Bouterse is de zoon van Dino Bouterse. Die is in maart 2015 de VS veroordeeld tot ruim zestien jaar cel voor onder andere drugs- en wapenhandel en het verschaffen van valse paspoorten.