‘Ex-advocaat Kasem bood tweede cliënt omkoping aan’

‘Ex-advocaat Kasem bood tweede cliënt omkoping aan’

Het Algemeen Dagblad schrijft dat uit een nieuw opgedoken geluidsopname van Peter R. de Vries zou blijken dat een tweede cliënt van toenmalig advocaat Khalid Kasem vertelde dat Kasem hem aanbood om een ambtenaar om te kopen.

Andere cliënt

Het AD schreef al eerder over een soortgelijk geval dat speelde met een andere cliënt. Kasem zei daar desgevraagd over dat hij slechts een openstaande rekening betaald wilde krijgen.

Deze tweede cliënt (“Karel”) zegt in een door Peter R. de Vries opgenomen gesprek dat Kasem van hem géén geld tegoed had.

Selectiefunctionaris

Het gesprek dateert van 28 maart 2019. De cliënt werd verdacht van het verduisteren van 2 miljoen euro. Kasem zou hem hebben aangeboden een selectiefunctionaris om te kopen om hem eerder vrij te krijgen. Dat bleek echter onmogelijk omdat het contact van Kasem niet meer op die positie werkte.

Kasem ontkent een dergelijk voorstel te hebben gedaan: ‘Wat deze ‘Karel’ zegt is op cruciale punten aantoonbaar onwaar en verzonnen. Ik heb de Deken in het bezit gesteld van stukken die zijn verhaal ontkrachten.’

Zie ook:

‘Khalid Kasem had een keer contact met Ridouan Taghi’ (UPDATE)