Hells Angels Hamburg gingen na verbod gewoon door

Ondanks het feit dat de Hells Angels in Hamburg al sinds 1983 verboden zijn lijkt dat geen effect gehad te hebben op hun heerschappij in de rosse buurt van Hamburg. De club heeft het in het grootste deel van de “Kiez” nog steeds voor het zeggen.

Procedures

De eergisteren neergeschoten Darius F. (foto) geldt vandaag de dag als één van de leiders van de Hells Angels.

Er lopen in Nederland verschillende civiele procedures waarmee het Openbaar Ministerie probeert bepaalde MC’s te verbieden. Ook is er wetgeving in voorbereiding waarmee een verbod makkelijker moet worden.

In Duitsland zijn in bepaalde deelstaten al decennialang sommige MC’s verboden. In Hamburg heeft dat geen effect gehad op de heerschappij van de Hells Angels in de rosse buurt. Ze innen nog steeds per horecaonderneming veel of iets minder beschermingsgeld, waarbij bedragen van vele duizenden euro per maand niet ongebruikelijk zijn.

Naam veranderd

De Hamburger Morgenpost kaartte dit fenomeen in 2016 al aan. Het verbod op de Hells Angels heeft nooit gewerkt. Politieacties in Sankt Pauli, zoals invallen en fouilleringen, zijn speldenprikjes. Meestal valt de Hells Angels namelijk geen strafrechtelijk verwijt te maken. De mannen dragen in het openbaar geen hesjes en ondertussen maakt de groep stilletjes wel jaarlijks een miljoenenwinst.

Ook zijn ze sinds het verbod een aantal maal van naam veranderd. De naam Hells Angels komt als zodanig niet voor, de “charters” heten nu Southport of Harbor-City.

Overigens zijn de meningen bij de politie in Hamburg verdeeld over de aanpak van de Hells Angels. Want als zij zouden verdwijnen door een harde aanpak ontstaat een machtsvacuum dat niet anders dan geweld zal uitlokken.

Deze zomer waren er problemen tussen Mongols en Hells Angels in het noorden van Duitsland:

Zwaargewonden na vechtpartij Mongols en Angels