“Jamal” is sicario in Marbella en heel Europa

Een huurmoordenaar die zich door Europa verplaatst ‘met speciale interesse in Zuid-Spanje’. De Spaanse krant El Español sprak met een man die “sicario” zegt te zijn. Aanleiding: de liquidaties van de laatste weken in Marbella en omgeving.

Veilige provincie

De afgelopen jaren is het aantal liquidaties aan de Costa del Sol groot. Dit jaar zijn er alleen al tussen 2 september en 3 december van dit jaar vijf mensen aan de Costa del Sol geliquideerd: een Bulgaar, een Fransman, een Brit, een Marokkaan en twee Spanjaarden. De Spaanse politie zou de Nederlander Jeffrey S. zoeken in verband met de laatste dodelijke aanslag deze week in Cabopino bij Marbella op de 60-jarige Fransman. Deze week zijn vier Fransen aangehouden voor een liquidatie in maart van dit jaar.

Aan de Costa del Sol, met onder meer de steden Marbella, Fuengirola, Benalmádena, Mijas, Casares, Benahavís, Estepona, Manilva en Torremolinos, wonen ongeveer 530.000 inwoners, veel buitenlanders en relatief veel (buitenlandse) criminelen. Niemand valt op aan de Costa del Sol.

De burgemeester van Marbella heeft deze week gezegd dat ze de kwestie bij de nationale regering in Spanje wil aankaarten omdat ze meer geld wil en omdat ze wil dat de bestrijding van het geweld een vraagstuk van nationaal belang wordt. De regering en het landelijke Openbaar Ministerie spreken nog van een ‘veilige provincie’ en over  ‘geïsoleerde incidenten’ tussen criminele groepen.

Jamal

Onder de schuilnaam “Jamal” vertelt de huurmoordenaar van middelbare leeftijd aan El Español een Frans staatsburger te zijn, uit de periferie van Marseille, en dat zijn familie uit de Maghreb komt. Van het ‘beheersen van de buurt’ ging het naar de internationale georganiseerde misdaad. De man vertelde zijn verhaal deze week in gezelschap van zijn advocaat in een hotel in Marbella. (tekst gaat verder onder reclame)

Van alles

Jamal:

Ik ben al een paar jaar een huurmoordenaar, ik weet het niet, ongeveer tien jaar of zo, ik herinner me het jaar van mijn eerste moord niet. In deze wereld doe je van alles. Ik vervoer drugs en geld van hier naar daar. Ik maak wanbetalers aan het schrikken, ik probeer te weten te komen wat andere bendes doen. Mijn huidige baas, van wie ik niet eens de nationaliteit zeg, betaalt me voor van alles, niet alleen om een paar kogels door iemands borst te jagen.

Criminele incasso’s

Voor hoeveel geld ben je bereid te doden, vraagt ​​de verslaggever.

Jamal:

Elke dood kost meestal tussen de 15 en 60.000 euro. Het hangt af van verschillende factoren: het type slachtoffer, de moeilijkheid. En als er weer nieuwe oficinas de cobro (groepen die criminele incasso’s doen) komen dan krijg je bodemprijzen. Het is ingewikkeld om over een standaardtarief te praten.

– Werk je alleen?

Nee. Bijna altijd met een of twee andere mensen, hoewel ik ook alleen opdrachten heb gedaan.

Jamal lijkt open te zijn maar hij praat over bepaalde aspecten niet. Bijvoorbeeld niet over de veiligheidsmaatregelen die hij neemt. Of over de tijd die hij neemt om een ​​moord te plannen, of hoe de samenwerking is tussen personen die met hem samen een liquidatie uitvoeren.

Hij wil ook niet zeggen hoeveel moorden hij heeft gepleegd.

In plaats daarvan praat Jamal over angst:

Je gaat ervan uit dat ze je elke dag kunnen doden maar je verliest nooit de angst om te sterven. Een andere rivaliserende organisatie van wie iemand is vermoord kan me vermoorden, collega’s die mijn positie willen hebben, mensen van mijn groep met wie ik niet kan opschieten, of mensen aan wie ik geld schuldig ben.

– Heb je erover gedacht om deze wereld te verlaten?

Elke dag. Maar ik weet niet of ik echt wil stoppen. De eerste dood doet pijn. Bij de volgende stopt dat beetje bij beetje. Maar, ja, het is iets waar ik doorgaans aan denk en dat mijn gedachten niet verlaat.

Marokkaan

Volgens El Español was het slachtoffer van de liquidatie in de wijk Andasol in Marbella de Marokkaan Abdelkader “El Maya” el Hichou, zijn metgezel raakte ernstig gewond. Volgens criminele bronnen van de krant had El Hichou 360.000 euro bij zich. De aanslag zou een rip zijn geweest.

De Brit Peter Andrew Williamson (foto) die op 21 november in Mijas werd gedood was volgens de krant een lid van een groep uit Manchester die wel “Anti A Team” is genoemd en op voet van oorlog stond met de “A Team”, ook uit Manchester.