Lau G. dood gevonden in zijn cel (UPDATE)

Lau G. (53, foto) is vrijdag dood gevonden in zijn cel. Mogelijk heeft hij zelfmoord hebben gepleegd. Er wordt onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak. G. is onlangs tot levenslang veroordeeld voor moord op twee Marokkaanse mannen in Venray in 2006.

Vluchtpoging

Zijn advocaat wil op de zaak geen commentaar geven. Een schouwarts en de technische recherche doen onderzoek. Ook de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) gaat mogelijk onderzoek doen. De IGZ wordt altijd ingelicht na sterfgevallen in een penitentiaire inrichting. G. was gedetineerd in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, vanwege vluchtgevaar. Zijn advocaten hadden hoger beroep aangekondigd tegen de levenslange celstraf. G. deed eerder een vluchtpoging.

Medeverdachte

Zijn medeverdachte Geert G. (geen familie) moet 30 jaar de cel in vanwege het medeplegen van de moorden. De twee verdachten wezen elkaar aan als de dader van de moorden, die in 2006 werden gepleegd. De rechtbank geloofde het verhaal van Geert G., omdat zijn verklaringen geen tegenstrijdigheden bevatten.

Alle berichten over de zaak.