OM eist 20 jaar cel tegen Bredase ‘flatspringers’ voor liquidatie

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag twintig jaar cel geëist tegen Bredanaars Azezedine A. (28) en Anel B. (29) die worden verdacht van de moord op Soufian Zouagh in Breda op 8 januari 2018. Na de moord op het slapende slachtoffer sprongen beide verdachten van een balkon op de derde verdieping. De twee waren eerder al vrijgelaten, na bijna twee jaar voorarrest.

Zwaargewond

Het lichaam van Zouagh (25) werd door de politie gevonden na een achtervolging van de twee verdachten. A. en B. sloegen op de vlucht in de auto van het slachtoffer en renden de flat in aan de Roeselarestraat waar Zouagh woonde. Toen de politie het pand binnenviel sprongen de twee vanaf drie hoog van het balkon. Bij de sprong raakte het duo zwaargewond. Een van hen kwam op een lantaarnpaal terecht, de andere viel op straat. Binnen stuitte de politie op het dode slachtoffer.

‘Kille liquidatie’

Volgens het OM heeft de moord alle kenmerken van een kille liquidatie, maar blijft het motief onduidelijk. ‘Ze hebben een slapende, weerloze man vermoord met twee schoten door het hoofd. De enigen die het weten houden hun mond. Mogelijk zijn ze bang van iemand.’

Azezedine A. en Anel B. ontkennen hun betrokkenheid bij de moord. Soufian Zouagh was een bekende van de politie.