‘OM vraagt geen uitlevering in Meesters-moord’

Het Openbaar Ministerie in Groningen is niet van plan om om uitlevering te vragen van Robert Dawes. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Dawes wordt ervan verdacht betrokken te zijn zijn bij de moord op Gerard Meesters in 2002 in Groningen. De Brit is vorige week aangehouden in Spanje op verzoek van Frankrijk en mogelijk ook Engeland.

Een woordvoerster van het OM zegt tegen de krant dat er te weinig bewijzen zijn om Dawes als verdachte te kunnen aanmerken en dat de kans op een veroordeling ‘nihil’ zou zijn. Dat besluit is al eerder genomen. In 2011 werd D. ook gearresteerd in Spanje in verband met drugs maar al snel vrijgelaten. Ook toen werd besloten niet in actie te komen. Sindsdien zijn er geen nieuwe feiten aan het licht gekomen die een ander besluit rechtvaardigen, stelt het OM. Niettemin verdenkt het Openbaar Minsterie Dawes ervan de moord op Meesters te hebben laten uitvoeren.

Meesters werd doodgeschoten uit vergelding omdat zijn zus een partij drugs had gestolen van de groep rond Dawes.  De 44-jarige D. is vorige week in Spanje opgepakt in verband met de invoer van tweehonderd kilo coke.