Opnieuw aanhouding voor handgranaten Delft

De politie heeft maandagmorgen een nieuwe verdachte opgepakt voor betrokkenheid bij het laten ontploffen van twee handgranaten in het centrum van Delft op 17 mei. Het gaat om een 23-jarige Delftenaar, die eerder al werd aangehouden voor wapenbezit. 

Bij die aanhouding voor wapenbezit, op 12 juni van dit jaar in Noordwijk, werden ook nog twee andere verdachten opgepakt: de 41-jarige Michael B. en een vrouw uit Den Haag, de weduwe van Piet Pronk. Michael B. werd aangehouden voor betrokkenheid bij het gooien van de twee handgranaten in Delft.

Explosie

Doelwit waren coffeeshops the Game aan de Breestraat en coffeeshop the Future aan de Peperstraat. De politie heeft eerder gemeld dat uit onderzoek is gebleken dat de granaten waren gevuld met metalen balletjes. Door de kracht van de explosie werden sommige balletjes zo’n 75 meter verderop nog ingeslagen en raakte een voorbijganger lichtgewond.

Beïnvloeden van getuigen

De 23-jarige man uit Delft werd maandagochtend door een arrestatieteam in zijn woning aangehouden. Zijn voorlopige hechtenis voor wapenbezit was door de rechtbank geschorst. Behalve van betrokkenheid bij het granaatincident op 17 mei, verdenkt het Openbaar Ministerie de man ook van het beïnvloeden van getuigen in het onderzoek naar dat incident.

Michael B. en de vandaag aangehouden Delftenaar moeten op 18 december op een pro forma-zitting voor de rechters verschijnen.