Politie toont beelden Audi-bende (VIDEO)

De politie heeft beelden getoond van plofkrakers uit regio Utrecht die in Duitsland een serie plofkraken hebben gepleegd. Ze komen waarschijnlijk uit de omgeving van Utrecht.

Koevoet

Op zaterdag 23 juni, iets na 04.00 ’s nachts breken twee in regenpakken geklede mannen in bij een bank aan de Poststrasse in Rheine, Duitsland. Een van de daders gaat snel de voorkant van alle drie de automaten met een koevoet te lijf en brengt de explosieven aan. Als die niet af gaan, gaan ze kijken bij de automaten, waarna de explosieven opeens toch af gaan. Waarschijnlijk is een van de daders hierbij gewond geraakt. Als even later de rook optrekt vertrekken ze met het geld onder hun arm.

Regio Utrecht

De politie denkt dat de daders van deze plofkraak uit de regio Utrecht komen en dat ze vaker hebben toegeslagen. De plofkraken vinden plaats tussen 23 juni en 7 augustus bij verschillende banken net over de Duitse grens. Bij de verschillende plofkraken worden meestal gestolen Audi’s met gestolen kentekenplaten gebruikt. Op een flitsfoto, die tien minuten voor de plofkraak van 23 juni in Rheine werd gemaakt, zijn drie mannen te zien.

Rheine

Twee weken later wordt dezelfde auto op precies dezelfde plek geflitst, net voordat ze bij dezelfde bank in Rheine opnieuw een plofkraak plegen. Nu zitten er twee mannen in de auto.

Na een plofkraak op 25 juli in Wesel, Duisland leidde het spoor rechtstreeks naar Utrecht. Rond 04.15 kreeg een Nederlandse politiehelikopter de Audi in de buurt van Utrecht in het vizier. De vluchtende bestuurder rijdt onder de A12 door in de richting van de wijk Kanaleneiland.  De Audi rijdt met hoge snelheid over de Europalaan, bij de tweede rotonde crasht hij. De bestuurder springt er uit en rent weg. De helikopter blijft hem nog even volgen maar verliest hem uit het oog.

Op donderdag 3 augustus 2017 doen twee mannen waarschijnlijk een voorverkenning bij een geldautomaat in Rheine-Mesum, weer in Duitsland. Een dag later wordt daar een nieuwe pinautomaat opgeblazen.

Zie ook:

“Plofkraak Audi” in beslag genomen (VIDEO)

Audi crasht in Utrecht na plofkraak in Duitsland (UPDATE)

Daders vluchten in Audi na plofkraak (VIDEO)

De plofkraken van de Audi-bende

https://youtu.be/IGBho8Hi2ss