‘Quincy Promes opgepakt voor steekpartij met zwaargewonde’ (UPDATE)

Ajax-voetballer en Oranje-international Quincy Promes (28) is zondagochtend door de politie opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij, waarbij een familielid zwaargewond raakte. Bij de steekpartij die eind juli plaatsvond in een loods in Abcoude liep het slachtoffer zeer ernstig knieletsel op. Dat schrijft De Telegraaf.

Promes, die in de cel zit, wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, een delict waarvoor hij maximaal vier jaar cel zou kunnen krijgen. Hij moet waarschijnlijk zeker drie dagen vastzitten, daarna kan zijn voorarrest verlengd worden.

‘Erger voorkomen’

De aanvaller van Ajax en Oranje, die bezig is aan een moeizaam seizoen, zou eind juli een groot familiefeest hebben gegeven in een loods van zijn eigen bedrijf in Abcoude, toen hij ruzie kreeg met een neef. Promes zou hem toen hebben gestoken met een mes, waarbij het slachtoffer zwaargewond raakte. Omstanders zouden tussenbeide zijn gekomen en erger hebben voorkomen. Het familielid deed vorige maand aangifte van de steekpartij.

‘Diefstal’

Het motief voor de steekpartij zou een diefstal zijn geweest, waarvan het slachtoffer werd beticht. Volgens bronnen zou er een civielrechtelijke aansprakelijkheidsprocedure tegen Promes hebben gelopen.

Het is niet duidelijk waarom Promes niet eerder is opgepakt. De politie meldt tegen De Telegraaf dat ze pas een maand geleden hoorden van het incident. ‘Daarna is een onderzoek gestart en dat heeft vanochtend tot een arrestatie geleid’, aldus een politiewoordvoerder.

De advocaat van Promes ontkent de beschuldiging. De voetballer zegt op het moment van het incident niet ter plaatse te zijn geweest.

‘Criminele vrienden’

Op sociale media poseerde Quincy Promes eerder meerdere malen met leden van straat- en rapcrew Green Gang. Ook nam hij een track op met o.a. Green Gang-rapper Djaga Djaga die een celstraf van 18 jaar uitzit. Daarnaast staat op YouTube een filmpje waarop Promes met de omstreden rapper JoeyAK en de broer van Djaga Djaga is te zien in een rapbattle.

Het OM eiste recent vijf jaar cel tegen JoeyAK op verdenking van een gewelddadige ontvoering waarbij hij een vrouw kokend water in haar nek zou hebben gegoten. Promes is zelf ook actief als rapper.