Recente seriemoordenaars in Nederland

In de Panorama van deze week een overzicht van een aantal seriemoordenaars die de laatste jaren actief zijn geweest in Nederland, waaronder Faig B., George H., Patrick S. en de broers Marcos en Admilson R. Er zit ook een vrouw bij: de mooie Janet S. Zij vermoordde in 2003 Hachmi Dani en in 2014 zakenman Ton Kuijf. 

Volgens de definitie van de FBI is iemand een seriemoordenaar als deze minimaal twee personen om het leven brengt op verschillende locaties en op verschillende momenten.

Faig B.

De Helmondse Azerbeidzjaan Faig B. laat in mei 2011 een bloedig spoor na in Nederland. Hij schiet vier vrouwen dood, waaronder twee van zijn ex-vriendinnen Farida en Nargiz. De zus en de moeder van de laatste worden ook door B. doodgeschoten. De vader overleeft de aanslag ternauwernood. B. wordt in hoger beroep veroordeeld tot levenslang. Hij is het er niet mee eens en gaat in cassatie.

George H.

Minst bekende naam in het overzicht is die van George H., die in de Dominicaanse gemeenschap in Amsterdam een vertrouwenspositie bekleedde. In augustus 2013 alarmeert hij de politie als hij vijf dagen lang geen contact kan krijgen met een goede vriend: Alan Ramon Perez Gonzalez. De politie treft de 24-jarige Alan dood in bed aan en gaat uit van een natuurlijke dood.

Nog geen drie maanden later is er weer een telefoontje van George H: hij heeft familielid Bido Hernandez dood aangetroffen in bed. Bij de politie gaan dan de alarmbellen rinkelen. In de Bijlmerse flat van H. vindt de politie injectienaalden en ampullen met succinylcholine, een sterk spierverslappend middel waarvan de sporen heel snel uit het lichaam verdwijnen. Tijdens sectie op het lichaam van Hernandez worden resten van de spierverslapper gevonden. Daarbij vindt men op de spuit dna van George. Onderzoek leert ook dat H. verschillende levens- en uitvaartverzekeringen had afgesloten op zijn slachtoffers. Goerge H. krijgt van de rechtbank levenslang. Zijn hoger beroep moet nog dienen.

Het artikel in de Panorama is geschreven door Hieke Jans. Zij is ook auteur van het boek Seriemoordenaars in Nederland.

[bol_product_links block_id=”bol_54117a572146c_selected-products” products=”9200000009897612″ name=”Crimesite boeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”395″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]