Shurandy Q. ook in hoger beroep vrijgesproken

Shurandy Q, die er door het Openbaar Ministerie van werd beschuldigd de leider van de Antilliaanse No Limit Soldiers (NLS) te zijn is ook in hoger beroep vrijgesproken. Hij stond terecht voor onder meer betrokkenheid bij een liquidatiepoging maar werd door de rechtbank Haarlem ook vrijgesproken.

Staatsvijand

In hoger beroep voor het gerechtshof Amsterdam heeft het Openbaar Ministerie aanvullend materiaal uit andere strafrechtelijke onderzoeken op de Antillen ingebracht, maar daar toonde het hof zich niet van onder de indruk. Woensdag sprak het hof Q. vrij. Het verlies in de zaak tegen Q. is een gevoelige klap voor het Openbaar Ministerie omdat Q. door het OM wordt gezien als de leider van de NLS die op Curaçao verwikkeld is in vele gewelddadige incidenten. Q. verbleef langere tijd in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Zijn advocaat Inez Weski:

Hij is in de pers, met name op de Antillen, breeduit, ook recentelijk nog in Panorama als een soort staatsvijand behandeld.

Jamaica

Q. is enkele jaren geleden aangehouden op Jamaica. Hij is toen in grote haast overgevlogen naar Curaçao en vervolgens naar Nederland. Advocaat Weski heeft ernstige kritiek geleverd op die gang van zaken, die volgens haar schendingen van het internationale recht inhielden. Weski:

Op Jamaica is inmiddels de minister van Justitie veroordeeld in een procedure wegens diens beslissing cliënt daar uit te zetten naar de Antillen tegen het verbod daartoe van de rechter in.

Zie ook:

Shurendy Q. geheel vrijgesproken

Shurendy Q. in vrijheid gesteld

Eis 15 jaar tegen Shurendy Q.

‘We beheersen Sint’ (Maarten)