‘Sterk bewijs tegen verdachten Yakhlaf-zaak’

Er zijn aanwijzingen dat de Amsterdammer Hicham M. (22, foto) en Rotterdammer Mohamed H. (26) op Oudjaarsdag 2015 crimineel Chahid Yakhlaf (27) hebben geliquideerd in Kerkdriel. Het Parool was woensdag bij een pro forma-zitting in Arnhem waar de rechtbank de voorlopige hechtenis verlengde.

Capelle aan den IJssel

Kickbokser Hicham M. en de indertijd voortvluchtige Mohamed H. hadden volgens justitie gsm’s en een versleutelde PGP-Blackberry in bezit. Op vijf dagen voorafgaand aan de liquidatie op de camping bewogen die toestellen zich in de richting van Kerkdriel. Die van M. vanuit Amsterdam, via Capelle aan den IJssel waar H. onder gedoken zat. M. zou daarbij in zijn eigen Ford Fiësta hebben gereden.

Jas

Een jas die later bij Hicham M. is gevonden is volgens de politie tijdens een van de voorverkenningen gescheurd. Er zijn veertjes te zien op beelden van een bewakingscamera bij de camping die uit de jas van één van de daders lijken te waaien. Ook in de Ford Fiesta lagen veertjes.

Chahid Yakhlaf

Beide verdachten ontkennen. M. zegt dat zijn Ford en de telefoons wel van hem waren maar dat hij ze op de dagen rond de liquidatie had uitgeleend aan mannen van wie hij de namen niet wil noemen, omdat ze ‘levensgevaarlijk zijn’. Hij was in Amsterdam, zegt hij, over de avond van de moord.

H. zegt dat hij in het Gelderse Vuren op de avond van de moord een hasjdeal had, met een Duitser, die overigens nooit gevonden is.