‘Surinaamse voortvluchtige vrij in Amsterdam’

Een verdachte van een moord in Suriname werd aangehouden als bijvangst in politieonderzoek naar de  moord op “Appie” Belhadj, maar kwam ten onrechte vrij. Volgens Het Parool is hij nu spoorloos. Terence de V. (33) was abusievelijk niet in Nederland gesignaleerd.

App’jes

De verdachte rapper Jason “Jayjay” L. Belhadj stuurde in de nacht van de moord op Belhadj app’jes naar Belhadj. Die berichten over de mogelijkheid seks te hebben waren om hem te lokken naar de Bijlmer-flat Kikkenstein, is de verdenking van justitie. De recherche reconstrueerde dat Jayjay toen in de auto zat met ene Kelvin C.. Hoewel deze geen verdachte was in de moordzaak deed de politie na de arrestatie van Jayjay toch een inval in het huis van C. in de hoop in de telefoon van C. aanwijzingen over de moord te vinden.

17-jarig meisje

Toen het arrestatieteam in september binnenviel in de flat op de Elzenhagensingel in Amsterdam-Noord lag C. in bed, met drie geladen vuurwapens, veel contant geld, en een 17-jarig meisje. In een afgesloten kamer lagen 133 kilo cocaïne, bijna 130.000 euro cash en een geldtelmachine. Elders in huis lag nog eens negen kilo coke. Terence de V. en een vriendin waren in de woonkamer met een Audemars Piguet-horloge van 42.000 euro, en 8.000 euro in de achterzak van De V..

Verdwenen

Woendag veroordeelde de rechtbank Amsterdam Kelvin C. voor de drugs en de wapens tot 5,5 jaar celstraf en Terence de V. tot vijf jaar. De V. was echter al lang en breed verdwenen. Hij was enkele dagenna de inval op vrije voeten gesteld tot aan de  behandeling van zijn rechtszaak door de rechter-commissaris. De V. zou niet hebben geweten dat er coke in huis was. De rechter-commissaris wist toen niet dat De V. al jaren voortvluchtig was. Hij zou betrokken zijn geweest bij de dood van Melvin Zoutkamp, die op 3 juli 2014 in Paramaribo is doodgeschoten.

Hij stond op de website van Interpol. Maar volgens het Openbaar Ministerie was hij niet internationaal gesignaleerd. Het was in ieder geval niet in Nederland bij de politie bekend. Dat is nu wel het geval.