In Tilburg doodgeschoten man is crimineel uit bekende familie (UPDATE3)

In Tilburg is in de nacht van maandag op dinsdag op straat een man neergeschoten. Volgens Het Brabants Dagblad is het slachtoffer “Toontje” Damen junior (37) die al eerder ernstig werd bedreigd. De schietpartij gebeurde voor een woning waar Damen verbleef. Ondanks pogingen tot reanimatie door agenten is hij kort daarna aan zijn verwondingen overleden. Het gebeurde in de Borselestraat in Tilburg-West, in de wijk De Reeshof. Vader Toon Damen senior kwam tien jaar geleden ook door kogels om het leven. 

Twee mannen

De politie meldt dat twee in het donker geklede mannen zijn gevlucht. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets duidelijk. Omroep Brabant meldt dat de schietpartij plaatsvond rond 01.30, toen het slachtoffer thuiskwam.

De politie heeft over de identiteit van het slachtoffer nog niets naar buiten gebracht.

Fadda

Damen werd in 2009 veroordeeld voor het doodschieten van Flavio Fadda. Fadda werd in Tilburg doodgeschoten in 2008. Fadda en Damen waren vrienden maar Fadda kreeg een relatie met de ex-vriendin van Damen waarna er ruzie ontstond. In 2015 kwam Damen voorwaardelijk vrij. Ondanks dat hij een omgevingsverbod voor Tilburg had werd Damen met een vuurwapen aangetroffen in een Tilburgse woning.

Hij zou bang zijn geweest te worden vermoord door nabestaanden van Fadda. Hij had zijn enkelband doorgeknipt.

Na zijn aanhoudingen ging hij voor een half jaar in detentie.

Kaatsheuvel

In 2016 liep Damen een schotwond in zijn voet op bij een schietpartij in Kaatsheuvel, hij was op dat moment voortvluchtig. Hij liet daarna weten ernstig te vrezen voor zijn leven.

Eind 2019 was Damen verdachte van betrokkenheid bij een schietpartij in een café in Breda.

Juliet

Zijn vader Toon Damen senior werd in april 2012 in Waalwijk met een automatisch geweer geliquideerd.

De politie rekende Damen senior tot de zogenoemde Juliet-bende uit West-Brabant, een bijzonder gewelddadige groep zware criminelen. In 2000 liep een poging om een ripdeal op een kamper in Middelburg te plegen uit op een schietpartij. Dat eindigde met drie gewonden onder wie Toon Damen senior.