Twee advocaten Taghi leggen verdediging in hoger beroep neer

Twee advocaten Taghi leggen verdediging in hoger beroep neer

De twee advocaten Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen hebben de verdediging neergelegd van hun cliënt Ridouan Taghi in het Marengo-proces. Alleen advocaat Michael Ruperti staat Taghi nog bij in het omvangrijke liquidatieproces, bevestigt hij na berichtgeving van De Limburger.

Nieuw advocatenteam

Michael Ruperti, Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen namen in juni 2023 de zaak over van advocaat Inez Weski, die werd gearresteerd op verdenking van lidmaatschap van de criminele organisatie van Taghi. Van Berge Henegouwen staat Taghi ook nog bij in andere strafzaken buiten Marengo. Hij kan geen commentaar geven op hoe dat nu verder gaat.

Of er tijdens het hoger beroep in het Marengo-proces nieuwe advocaten voor Taghi gezocht worden, is onduidelijk. ‘We moeten kijken hoe het nu verder gaat’, zegt Ruperti. Nader commentaar wil hij niet geven.

Hoger beroep

In maart werd bekend dat Ridouan Taghi (46) in hoger beroep ging tegen de levenslange gevangenisstraf die hij op 27 februari kreeg opgelegd in het Marengo-proces. De rechtbank acht bewezen dat de criminele organisatie, waarvan Taghi de leider was, verantwoordelijk is voor vijf moorden, twee pogingen tot moord en meerdere voorbereidingen van moord.

Het hoger beroep loopt inmiddels. De volgende zittingsdag staat gepland op 24 juni.

Zie ook:

‘Advocaten Taghi stoppen verdediging’