Tweede arrestatie in liquidatiezaak Parsa

De Franse politie heeft zondagavond een 24-jarige man aangehouden die internationaal gesignaleerd stond voor betrokkenheid bij de dood van de 21-jarige Parsa Maboud, die op 28 mei om het leven kwam bij een schietincident op de Paardebloem in Rotterdam-Ommoord.

Het is de tweede arrestatie in het onderzoek. De identiteit van de verdachte was volgens de politie al snel bekend, maar tijdens het onderzoek bleek hij te zijn gevlucht. Daarom werd hij internationaal gesignaleerd, wat zondag 17 september leidde tot zijn arrestatie. De overlevering van de 24-jarige verdachte uit Capelle aan den IJssel is in gang gezet.

Parsa Maboud overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Op de Zernikeplaats werd een lege vluchtauto aangetroffen. De auto was beschadigd omdat de bestuurder tijdens zijn vlucht op de Wasbloem een schuurtje had geramd. Uit onderzoek kwam naar voren dat de auto gehuurd was. Dat leidde al snel naar de identiteit van een van de twee verdachten. Onderzoek aan de auto leidde tot de tweede verdachte.

Op 28 juni werd de eerste arrestatie verricht in Hongarije. Deze 24-jarige Rotterdammer is inmiddels in Nederland en zit nog steeds vast.

Zie:

Parsa overleefde eerdere moordaanslag (VIDEO)

Man geliquideerd tijdens iftar-maaltijd (UPDATE)