Twee keer ontploffing in twee dagen in Amsterdamse winkelstraat (UPDATE)

In Amsterdam-Zuid is voor de tweede keer in twee dagen een explosief afgegaan in de Zeilstraat. In de nacht van maandag op dinsdag was er een ontploffing bij een verhuurbedrijf voor bouwmaterieel. Buurtbewoners vertelden aan AT5 dat er om 00.40 een explosie te horen was. Er zijn ramen en een portiekdeur gesneuveld maar voorzover bekend geen gewonden gevallen. Een café in de straat waar zondag een explosief ontplofte is dinsdag per direct door de gemeente gesloten.

In de nacht van maandag op dinsdag werd de Zeilstraat afgezet voor onderzoek. Ook kwam de EOD ter plaatse om te onderzoeken of er nog een tweede explosief bij het pand lag, wat niet het geval was.

In de avond van zondag 22 januari kreeg de politie rond 19.00 een melding van een explosie in de deuropening van café De Rab in de Zeilstraat. Daar was een explosief voorwerp bij de deur naar binnen gegooid terwijl er mensen binnen waren. Ook daar raakte niemand gewond maar er ontstond wel een brandje en schade. Het brandje werd snel door aanwezig personeel geblust. In oktober 2021 is dat pand beschoten door onbekenden.

De politie zegt dat er in de straat twee mannen zijn gezien die mogelijk te maken hadden met de ontploffing.