Tweede verdachte Amsterdamse “vergismoord” opgepakt (UDPATE)

Rechercheurs van de regionale recherche in Amsterdam hebben maandag 3 juni een 31-jarige verdachte  aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de liquidatie van Stefan Regalo Eggermont in juli 2014. Update: hij is donderdag weer vrijgelaten door de rechtbank.

Omar L.

De 30-jarige Stefan Regalo Eggermont werd in de nacht van zaterdag 12 juli op zondag 13 juli 2014 in de Conradstraat in Amsterdam-Oost bij vergissing doodgeschoten. De daders hadden zeer waarschijnlijk Omar L. als doelwit die in eenzelfde auto reed. Slachtoffer Eggermont had een vriendin en een kind. In het boek Wraak staat beschreven hoe L. zich na de moord in tranen meldde bij de vriendin van Eggermont. Tegen L. eiste het Openbaar Ministerie vorige maand levenslange celstraf voor het aansturen van twee liquidaties.

De afgelopen week aangehouden man wordt ervan verdacht het wapen te hebben geleverd waarmee Eggermont is doodgeschoten. De politie kwam hem op het spoor dankzij informatie uit gekraakte pgp-telefoons in combinatie met tactisch onderzoek.

Bewaring

Iliass K. (31) is ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op Eggermont. Waarschijnlijk was de in 2014 doodgeschoten Massod Hosseini ook betrokken als uitvoerder van de moord.

Het onderzoek naar de moord op Regalo Eggermont is in behandeling bij rechercheurs van een TGO (Team Grootschalige Opsporing) in Amsterdam. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld.

De naaste familieleden van Stefan Regalo Eggermont zijn in kennis gesteld van de aanhouding. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.