Tweede verdachte opgepakt in Achterhoekse cold case (UPDATE)

Tweede verdachte opgepakt in Achterhoekse cold case (UPDATE)

De politie heeft een tweede verdachte opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten van Tonny ter Horst in Terborg, in 2000. Het is een 53-jarige man uit Didam. Twee weken geleden is al een man gearresteerd van wie de politie denkt dat hij de schutter is geweest.

Toon Kup

Dat is een 50-jarige man uit Doetinchem. In het onderzoek is een doorbraak gekomen nadat vorige maand tv-programma Opsporing Verzocht extra aandacht gaf aan de cold case.

Tonny ter Horst (34) liep bij toeval twee mannen tegen het lijf die net op de vlucht waren geslagen na een overval bij een coffeeshop. Ze hadden daar coffeeshophouder Toon Kup neergeschoten, die zijn verwondingen weer te boven kwam.

Na de schietpartij stuitten ze op Ter Horst, die door een van hen werd beschoten. Ter Horst overleed ter plekke.

Gerechtshof

De Gelderlander berichtte eerder dat de eerst aangehouden man dezelfde is als een destijds door de rechtbank voor de overval op Kup veroordeelde 27-jarige Doetinchemmer. Die man is later in hoger beroep daarvan vrijgesproken.

Of de tweede verdachte ook eerder in beeld is geweest is nog niet duidelijk. Samen met de eerste verdachte werd een toen 30-jarige man uit Gaanderen veroordeeld door de rechtbank. Ook hij werd later door het gerechtshof wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.