‘Voormalige Satudarah-top opnieuw in beeld bij recherche’

Zeker vier kopstukken van de in Nederland verboden Satudarah MC zitten vast op verdenking van grootschalige drugshandel. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost. Vorige week werd bekend dat een van de oprichters van de MC, Michel B. was opgepakt. Nu blijkt dat ook zeker twee medebestuursleden en een voormalig leider van afdeling zuid van Satudarah vastzitten voor hetzelfde onderzoek: 26March.

Tilburger

Volgens RTV Oost is één van de aangehouden bestuursleden de wereldwijde president van de motorclub. Een ander is penningmeester. Beide mannen komen uit Tilburg. In het onderzoek zijn ook leden van de Osse woonwagenfamilie R. verdachte. Eerder zijn Michel B. en onder meer Tilburger Xanterra M. in een ander onderzoek veroordeeld voor leiding geven aan een criminele organisatie.

TCI

Het nieuwe onderzoek van de landelijke recherche naar Satudarah startte vorig jaar augustus toen het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie de tip kreeg dat de landelijke top van Satudarah door is gegaan met grootschalige drugshandel. Een groot rechercheteam maakte afgelopen najaar een slag door informatie uit de door de politie gekraakte chatdienst Exclu.

Twee personen zijn voortvluchtig. Maandag zijn in het onderzoek een man uit Enschede en een man uit Overdinkel aangehouden.

Zie ook:

‘Bomaanslag bestelbus in Enschede was gericht op Saudarah-lid’