Weer explosie in Rotterdam (UPDATE)

In Rotterdam is de teller van het aantal explosies dat in de laatste maanden plaatsvond vannacht op 60 uitgekomen. Bij incidenten voor twee panden, in de nacht van maandag op dinsdag, ontstond lichte schade. Niemand raakte gewond. Bij het eerste incident blijkt het dinsdagmiddag toch niet om een explosie te gaan.

Explosie

Voor een rolluik van coffeeshop 7 aan de Joost van Geelstraat in Rotterdam-West was rond 02.45 een brandje. Dit meldt RTV Rijnmond. De schade aan het pand viel mee, niemand raakte gewond. In eerste instantie dacht de politie dat het om een brand na een explosie ging, maar ‘vooralsnog’ blijkt dit niet het geval.

Gat

Een uur later was het in de nacht van maandag op dinsdag raak bij een flat in de Eric Kropstraat. Daar vond wel een ontploffing plaats die een gat sloeg in de toegangsdeur van een portiek. Ook hier raakte niemand gewond. Na de explosie zouden er een of meerdere scooters in de omgeving te zien zijn geweest, meldt de politie.

De politiemensen die bezig waren met het onderzoek naar het eerste incident bij de coffeeshop, konden de knal van de ontploffing aan de Eric Kropstraat horen.

Naar aanleiding van de tientallen explosies die in Rotterdam de laatste maanden plaatsvonden, werd de bewaking van enkele locaties al opgeschroefd. Burgemeester Aboutaleb (PvdA) van Rotterdam gaf eerder aan dat er een verband is tussen de inbeslagnames van drugs in zijn stad, en de aanslagen.