Zoon niet naar crematie Lau G.

De zoon van Lau G. mag niet op de crematie van zijn vader aanwezig zijn. Lau G. (foto) pleegde vorige week zelfmoord nadat de rechtbank hem een levenslange gevangenisstraf had opgelegd om een dubbele moord. Zijn zoon Roy zit zelf vast in Spanje op verdenking van wietteelt. De Spaanse autoriteiten willen hem niet laten gaan.

Dat zegt de advocaat van Lau G. tegen 1Limburg. De Spanjaarden willen Roy niet laten gaan omdat het verzoek tot tijdelijk verlof te laat is ingediend. Daardoor is het te kort dag om nog iets te regelen.

Roy nam taken van vader waar

Lau G. wordt maandag gecremeerd in Blerick. Hij is veroordeeld voor het doodschieten van twee mannen die in 2006 zijn wietkwekerij probeerden te beroven. De mannen waren jarenlang spoorloos, vorig jaar werden hun lichamen opgegraven.

Roy G. zou tot de criminele groep behoren die rond zijn vader was opgebouwd. Hij nam tijdelijk de taken van president van het Limburgse chapter van No Surrender op zich. Eigenlijk zou zijn vader op 8 april 2014 worden geïnstalleerd als president, maar op die dag werd hij opnieuw opgepakt in verband met de dubbele moord.