Explosief gevonden bij pand Poolse supermarkt in Beverwijk (UPDATE)

Zaterdagochtend heeft de politie in een winkelgebied in Beverwijk een explosief gevonden. Agenten hebben de omgeving van de Breestraat in Beverwijk afgezet en meerdere woningen en winkels zijn ontruimd. Het explosief is weggehaald en elders tot ontploffing gebracht.

Getuigen hebben aan NH Nieuws gezegd dat er iets is gevonden dat lijkt op een explosief bij de kruising van de Breestraat met de Alkmaarseweg. Het zou om ‘een jerrycan met een draadje’ gaan. Het explosief is gevonden in het pand waar voorheen de Poolse supermarkt Super Polo gevestigd. Daar is vorig jaar twee keer een explosief ontploft.

Begin deze week werd een niet ontploft explosief gevonden. De burgemeester van Beverwijk heeft daarna de supermarkt (in winkelcentrum Beverhof) gesloten.

In het bewuste pand is nu een verbouwing aan de gang. Iemand die mobiele toiletten afleverde zag bloedsporen bij een ingeslagen raam en daarna de jerrycan. Hij waarschuwde de politie.

Er zijn recent mensen aangehouden in het onderzoek naar een serie ontploffingen bij Poolse supermarkten. De politie vermoedt dat aanslagen op supermarkten in Beverwijk, Rotterdam, Aalsmeer, Heeswijk-Dinther en Tilburg met elkaar te maken hebben.