Man doodgeschoten op woonwagenkamp in Eindhoven, klopjacht op schutter (UPDATE2)

Bij een schietpartij op een woonwagenkamp aan de Heezerweg in Eindhoven is maandagmiddag een 34-jarige Utrechter overleden. De politie is bezig met een klopjacht op de dader, dinsdagmiddag was er nog geen verdachte aangehouden.

Reanimatie

De schietpartij vond iets voor 15.00 plaats bij een woonwagenkamp aan de Heezerweg. De politie en hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Ook werd een politiehelikopter ingeschakeld. Aanvankelijk meldde de politie dat er een persoon gewond was geraakt en dat hulpdiensten bezig waren met de eerstehulpverlening. Kort daarna werd gemeld dat de persoon was overleden en dat er nog volop gezocht wordt naar een verdachte.

Auto

Het slachtoffer ligt vlak bij zijn auto (een Mini Countryman Cooper S), waarvan de deur nog open staat. Rondom de plaats delict wordt sporenonderzoek verricht. Over de toedracht van het schietincident en de achtergronden daarvan is nog niets duidelijk.

Inval

In oktober 2022 vond er nog een massale inval plaats op het woonwagenkamp aan de Heezerweg. Dat had te maken met een groot drugs- en witwasonderzoek. Ook in 2011 was er een grote inval op het kamp in een onderzoek naar wietteelt.

Tweede dodelijke schietpartij

Het is de tweede dodelijke schietpartij op een woonwagenkamp in Brabant in ruim twee weken tijd. Op zondag 25 juni overleed een 34-jarige man bij een schietpartij op een woonwagenkamp aan De Vinnen in Maarheeze. Een 38-jarige man uit Waalre raakte gewond aan zijn bovenbeen. Een 30-jarige verdachte uit Maarheeze werd door politieagenten op het woonwagenkamp aangehouden.