Enschede: Satudarah-Eastside oprichter opgepakt (UPDATE)

Satudarah Eastside-oprichter, Michel B., is opgepakt, dat meldt TC/Tubantia donderdag. Dat gebeurde bij de inval in de woning van Laurence S. woensdagmorgen vroeg aan de Auskamplanden in Enschede. Er zijn meerdere vuurwapens gevonden, aldus de politie.

Onno Kuut

B. is meerdere malen veroordeeld voor geweldsdelicten maar werd vrijgesproken in een grote wapenzaak. Voor een geruchtmakende dodelijke mishandeling werd hij niet vervolgd. Hij werkte in Enschede als portier in de seksbranche, net als Onno Kuut die in 2009 vermoord werd gevonden in Hoek van Holland.

Handgranaat

Bij de doorzoeking van de woning, die binnen ook enkele gepantserde deuren had, zijn meerdere vuurwapens gevonden. Een geldbedrag, vier auto’s en meerdere computers en telefoons zijn in beslag genomen. De politie gaat nu onderzoeken of hier bruikbare informatie in te vinden is over de (achtergronden van) aanslag met een handgranaat op de woning van S. in december 2016.

De verdachten zijn naast S. (45) die lid is van Satudarah MC, een man van 23 jaar uit Enschede, de 58-jarige Michel B. uit Alstätte (D) en twee vrouwen van 19 en 26 jaar uit Enschede.

Eigenrichting

De politie zegt dader en motief voor de aanslag te willen vinden, ook in het kader van de veiligheid van de woonbuurt. S. wilde geen aangifte doen en weigerde iedere medewerking aan het onderzoek. De politie is ook beducht voor eigenrichting of repressailles in het criminele milieu. Satudarah loofde zelf een beloning uit in de zaak.