“Paling” Cor Pijnen op de vlucht (UPDATE)

De politie heeft de foto verspreid van de 38-jarige moordverdachte Cor “Paling” Pijnen. Pijnen heeft afgelopen dinsdag zijn enkelband doorgeknipt en is sindsdien op de vlucht, aldus het Openbaar Ministerie donderdag op de zitting in de zaak over de moord op Onno Kuut (30), waar Pijnen samen met zijn broer en zijn andere verdachten voor terechtstaat voor de rechtbank in Rotterdam.

Cor Pijnen was onder voorwaarden op vrije voeten nadat hij tweederde van een eerdere straf had uitgezeten, voor een moordaanslag in 2009. Eén van de voorwaarden was het dragen van een enkelband.

Pijnen en zijn drie medeverdachten zijn wel de “tattookillers” genoemd. Ze kregen bekendheid tijdens hun proces voor een mislukte moordaanslag in 2009, in Amsterdam op Marlon Dalfour. Zij hadden zich net als slachtoffer Onno Kuut (en andere criminelen) getooid met tattoo van Chinese tekens. In hoger beroep zijn de vier daarvoor in 2014 veroordeeld tot straffen tot 13 jaar cel maar inmiddels op vrije voeten gekomen. In de zaak Kuut was Pijnen niet in voorlopige hechtenis.

Vorig voorjaar heeft justitie levenslang geëist tegen de vier omdat ze in de winter van 2009 Onno Kuut zouden hebben gemarteld en vermoord en daarna in een ondiep graf in de duinen bij Hoek van Holland zouden hebben gedumpt. Het onderzoek door de rechtbank werd heropend om nog een aantal getuigen te kunnen horen.

Cor Pijnen is al eerder tijdens detenties op de vlucht geslagen.

Zie ook:

‘OM onderzoekt rol tattoo-verdachten bij granaataanslag’

Kroongetuige: ‘Tattookillers wilden Etous Belserang vermoorden’