Problemen voor saunaclub Yin Yang

Saunaclub YinYang uit Roermond dreigt in de problemen te komen, omdat huisbankier ING geen zaken meer wil doen met het sekshuis. Volgens Quote is de bank bezig met een grote schoonmaakactie van haar klantenbestand. De ING kreeg de saunaclub onder andere op de radar omdat er veel cash werd gestort op de bankrekening. 

Ook deed de politie een jaar geleden een inval bij de club aan de Heinsbergerweg in Roermond. Daarbij werden onder de bezoekers 16 xtc-pillen en 7 gram cocaïne gevonden. De club mocht van de bestuursrechter toch open blijven, ook nadat bekend werd dat leden van een Limburgse drugsbende elkaar regelmatig ontmoetten in de YinYang.

4,7 miljoen euro

De seksclub stortte regelmatig cash in vooral grote coupures op de bankrekening; in een jaar tijd zo’n 4,7 miljoen euro. Justitie heeft ook vermoedens voor witwassen en vrouwenhandel in de YinYang en liet daarom beslag leggen op de rekeningen. Dat leidde tot het opzeggen van de bankrekening door de ING. Dat kan volgens de rechter echter niet met onmiddellijke ingang gebeuren, die vervolgens bepaalde dat de ING de bankrekeningen in ieder geval tot januari 2018 aan diende te houden. De lopende processen zouden afgewacht worden en Yin Yang zou dan tijd hebben een nieuwe bankrelatie aan te knopen met een andere instelling. Met de bank werden afspraken gemaakt over ‘nadere passende maatregelen ter verificatie van de legitieme herkomst van de contante gelden’, aldus Quote.

De ING zegde na verloop van tijd de rekening per 1 januari aanstaande op en werd daarin nu door de rechter in het gelijk gesteld. De club gaat in beroep.