Slachtoffer is Reduan Bakkali

De politie heeft bevestigd dat het slachtoffer van de liquidatie vanochtend in Amsterdam-Noord inderdaad Reduan Bakkali (foto) is. Hij is de broer van kroongetuige Nabil, die vorige week door het Openbaar Ministerie werd gepresenteerd. Reduan Bakkali was onder andere directeur van een bedrijf dat beletteringen verzorgde. 

Ook was hij samen met twee familieleden eigenaar van een vastgoedbedrijf. Volgens de politie had Reduan Bakkali geen criminele antecedenten. Het slachtoffer kocht enige tijd geleden een appartement in Amsterdam-Noord. Hij woonde daar alleen en laat twee kinderen uit een eerdere relatie na.

Consternatie

De liquidatie van Reduan Bakkali heeft ook in politiek Den Haag voor grote consternatie gezorgd. Verschillende partijen willen een gepland debat over liquidaties in de onderwereld naar voren halen. Een van de vragen die de politici beantwoord willen zien, is of de familie van Bakkali niet beter beveiligd had moeten worden. Verantwoordelijk minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie wilde daar nog niets over kwijt. Hij noemde de liquidatie tegenover het ANP ‘schandalig’. Volgens Grapperhaus was het een ‘uiterst brutale situatie’.’We gaan deze vorm van criminaliteit keihard aanpakken.’, aldus de minister.

Zie ook:

Door deze liquidatie ging de kroongetuige zingen

Redouan T. ontkent beschuldigingen kroongetuige