Vechtpartij in Alkmaarse rechtbank door familieleden moordslachtoffer

In de Alkmaarse rechtbank kwam het maandag tot een vechtpartijtje tussen familieleden van de in februari in Amsterdam-Oost vermoorde Rodney Mijnals (41). Een neef van Mijnals staat terecht voor aanslag: de 22-jarige Serginnio O.. Hij wordt ook verdacht van poging tot doodslag op een buurjongen van Mijnals. Maandag was er een inleidende zitting.

Drugs

In de woning van Mijnals is een hoeveelheid drugs gevonden. Mijnals was mogelijk betrokken in drugshandel. Hij was in de buurt een populaire man. O. is in juni in Almere gearresteerd.

Toen O. tijdens de zitting aan het woord kwam maakte hij een opmerking over het in de zaal aanwezige publiek. Daarna vlogen bezoekers op hem af. De parketpolitie wist de partijen te scheiden. Ook een broer van de verdachte werd in de vechtpartij betrokken.

Dna-bewijs

Volgens Het Parool is er onder meer dna-bewijs tegen O. want op een kogelhuls die ter plaatse is gevonden zat zijn dna. Ook is zijn auto in de buurt gezien ten tijde van het delict en straalde zijn telefoon een gsm-mast in de buurt aan.

O. ontkent betrokkenheid bij de aanslag. Hij zegt die avond bij zijn vriendin te zijn geweest, en zijn auto te hebben uitgeleend. De kogel met zijn dna zegt hij een dag eerder in zijn hand te hebben gehad.

Andere berichten:

Drie auto’s en drie mannen gezocht om liquidatie Rodney Mijnals (VIDEO)

Doodgeschoten man in woning Amsterdam-Oost is Rodney Mijnals