Het gezelschap van rappers en zware criminelen

Het Parool maakte een inventarisatie van links tussen Nederlandse rappers en zware criminelen. De conclusie is dat beide partijen de omgang met elkaar zien als statusverhogend. Op sociale media halen rappers en criminelen publiekelijk de banden aan.

Lil’ Kleine

Zo is Lil’ Kleine (Jorik Scholten, 23) volgens de krant goed bevriend met Yobel “Racks” D.. In januari vierden de twee in een duur restaurant het feit dat D. na een veroordeling van 30 maanden voor een plofkraak in Twello weer op vrije voeten was. Lil’ Kleine zou in zijn vriendenkring nog meer criminelen hebben. En zijn tourmanager zou een jeugdvriend van beruchte plofkrakers zijn.

Lil’ Kleine betuigde in een clipje op sociale media ook steun aan Reda N., een crimineel uit Den Haag die twaalf jaar uitzit voor gewelddadige woningovervallen: ‘Free Reda, fuck iedereen’. Reda N. krijgt overigens op sociale media steunbetuigingen van rappers als Boef, Lijpe, Frenna en Sjaak.

Verder poseerde Lil’ Kleine met criminelen uit Amsterdam-Zuidoost waarvan er één voortvluchtig is in een zaak met 140 kilo cocaïne, tonnen aan cash en vuurwapens. Deze jongens zijn weer goede bekenden van rapper Jason L. die veroordeeld is voor medeplegen van een liquidatie en in een witwaszaak.

Zakaria A.

Op de avond dat Jason L. de liquidatie op “Appie” Belhadj aanstuurde was hij overigens in het gezelschap van Barry O. (26) die verbonden is rapformatie SBMG. O. is verdachte in de zaak van een steekpartij bij een nachtclub in Rotterdam.

In een clip van de rapper Lijpe uit Maarssen speelt Zakaria A. (24) een hoofdrol. Hij zwaait met een Kalashnikov. A. is verdacht van de moord op crimeblogger Martin Kok en was verdachte van betrokkenheid bij de liquidatie van de Utrechtse Joegoslaaf Ranko Skekic.

Tegen Het Parool wilden de manager van Lil’ Kleine en de eigenaar van platenmaatschappij Top Notch, waar sommige genoemde rappers onder contract staan, niet reageren.

Zie ook:

Gerucht over steekpartij Broederliefde

Rapper SFB opgepakt met geladen pistool (UPDATE)